Business Controller Moteo (ingevuld)

Dé ideale rol voor de Business Controller die op het punt van zijn carrière staat dat hij/zij echt impact wil hebben op de business!

Ede
Beschikbaarheid 40 Reageren tot 04-05-2019

Als Business Controller ben je MT lid en een strategische sparringpartner voor het management. Je zorgt voor de planning & control cyclus en je geeft gevraagd en ongevraagd advies over performance vraagstukken. Daarnaast voorzie je het management van de juiste sturingsinformatie. Ook heb je een belangrijke rol bij de totstandkoming van businessplannen en de evaluatie van en sturing op de behaalde resultaten.

Verder ondersteun je bij het ontwikkelen en implementeren van control methodieken, bij het financiële en operationele risicomanagement en het initiëren van nieuwe businessmodellen. Je werkt intensief samen met de General-, Sales- en Marketingmanager en de interne Accountant. Uiteindelijk is jouw focus voornamelijk gericht op de toekomst van de organisatie.

Je rapporteert aan de Head of Controlling, welke werkzaam is bij de overkoepelende groep in België. Dit geeft aan dat het een zeer zelfstandige functie is, waarbij de directie jou naar eigen zeggen ziet als een ‘mini CFO’ voor de Nederlandse divisie.

 

Wat ga je doen?

Als Business Controller ga je aan de slag met de volgende werkzaamheden:

 • Je fungeert als business partner voor de Managers;
 • Je verzorgt en bewaakt de management rapportages, analyses, forecasting & budget en de p&l cyclus 
 • Je bewaakt projecten op rentabiliteit en realisatie;
 • Je stuurt de interne Accountant aan;
 • Je ondersteunt het management daar waar nodig, ook qua ontwikkelingen en kansen;
 • Je bent verantwoordelijk voor de salarisadministratie welke door een externe partij wordt verwerkt;
 • Je denkt mee met de klanten, hoe ze het rendement van hun dealerschap kunnen optimaliseren;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies.

 

Onze opdrachtgever

Moteo is onderdeel van de Alcomotive groep en vormt met 6 merken het gemotoriseerde tweewieler-onderdeel van de groep. Naast tweewielers is Alcomotive de officiële invoerder voor de automerken Hyundai, Suzuki, SsangYong en Isuzu. Met deze merken zijn ze actief in 6 Europese landen.

Alcomotive is erg trots dat de geschiedenis van de groep begon met tweewielers. In de jaren ‘30 startte de oprichter zowel de productie als de distributie van iconische tweewielers zoals BSA, Zundapp, Calthorp en andere merken. Een volgende mijlpaal werd bereikt in 1958, toen ze een samenwerkingsovereenkomst met Suzuki tekenden voor de distributie van motorfietsen, en daarmee Suzuki's eerste Europese distributeur werden. Historisch!

Nu, 80 jaar later, is Moteo de referentie in Europa voor gemotoriseerde tweewielers. Sinds 1980 hebben ze het werkgebied uitgebreid naar Frankrijk, Zwitserland, Portugal en Nederland, waar ze vandaag nog steeds actief zijn. Met het gediversifieerde merkenportfolio met de merken Suzuki, SYM, Peugeot Scooters, Derbi, Benelli en Askoll, dekken ze zowat alle belangrijke motorsegmenten. De aanpak is er een van vertrouwen en ervaring; vertrouwen tussen Moteo en de fabrikanten die ze vertegenwoordigen en tegenover de eindklant.

Als onderdeel van de holding ‘Alcopa’ is Alcomotive een 100% familiebedrijf. De familie Moorkens plaatst respect en loyaliteit tegenover medewerkers en zakenpartners, hoog op de prioriteitenlijst. Alleen met respect kun je werken aan een succesvolle toekomst.

Het feit dat ze deel uitmaken van een groot familiebedrijf is zeker een meerwaarde op het gebied van loopbaanplanning. Ze promoten en stimuleren interne loopbaan-evoluties en ze bieden alle ondersteuning die nodig is voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Wie ben jij?

Om goed in deze functie te passen breng je het volgende mee:

 • Je beschikt minimaal over een HBO-diploma met 5-10 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent 32-40 uur beschikbaar. De voorkeur ligt bij 40 uur;
 • Je bent ambitieus, communicatief sterk en staat stevig in je schoenen.
 • Je bent een echte business partner.

 

Het aanbod

Een interessante vaste functie, waarbij je jouw eigen job kan creëren en mee mag bouwen aan de verdere groei van dit mooie bedrijf.

 • Salaris tussen € 55.000,- en € 65.000,- per jaar exclusief vergoedingen
 • 30 vakantiedagen
 • Bonus van gemiddeld twee maandsalarissen
 • Collectieve ziektekostenregeling waarbij het aanvullende deel door de werkgever wordt betaald
 • Gunstige eindloon pensioenregeling met kleine eigen bijdrage van 4%
 • Netto onkostenvergoeding
 • De gezelligheid van een lokaal bedrijf binnen een breed opererende multinational!

 

Reageer snel!

Denk jij na het lezen van deze vacature; waar kan ik tekenen? Reageer dan vóór 4 mei 2019 door te mailen naar sollicitatie@coosterfp.nl of bel naar 033-4631471. In week 20 vinden de gesprekken bij onze klant plaats!

Uiteraard kun je altijd Frans Vernooij contacten om meer informatie over de opdrachtgever of de vacature op te vragen. 

Cooster finance professionals verzorgt exclusief de gehele werving en selectie voor deze vacature van Moteo Nederland. Na een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor stellen wij je voor bij onze opdrachtgever, waarna wij het eerste en tweede gesprek voor jou inplannen. Ben jij enthousiast en wil de opdrachtgever ook graag met jou verder? Dan treed je direct bij hen in dienst!

We laten je pas los bij dit mooie bedrijf als het contract getekend is en sluiten het traject af met een taart van de beste bakker uit de regio.

Contact

Contact opnemen met Frans Vernooij? Bel dan naar 033-4631471