Credit Manager

Wil jij zorgen voor de uitvoering en verder professionalisering van Credit Management van de Nederlandse en Belgische divisie? Dan is deze functie als Credit Manager interessant voor jou!

Nijkerk
Beschikbaarheid 40 Reageren tot 26-10-2019

Wat wordt er van jou verwacht?

Jij zorgt voor de uitvoering en verder professionalisering van Credit Management van de Nederlandse en Belgische divisie. Samen met jouw collega ben je verantwoordelijk voor de juiste vastlegging, controle en handhaving van financiële afspraken met opdrachtgevers.

Je doet dit in nauwe samenspraak met de afdeling Sales. Indien nodig neem je maatregelen. Belangrijk hierin is het verkrijgen van overzicht en het bepalen van een raamwerk van inning-strategieën en draag je zorg voor een optimale werkkapitaalpositie. Je stuurt je collega Medewerker Credit Control aan. Je maakt financiële forecasts en cash-planningen om een gezonde bedrijfsvoering te kunnen behouden. Je identificeert risicovolle rekeningen en valuta’s en neemt de nodige maatregelen om verliezen te beperken.

Je hebt vooral ook een adviserende rol richting het management en de salesmanagers over strategie rondom credit management.

 

Welke werkzaamheden behoren tot jouw takenpakket?

 • Zelfstandig uitvoeren van het debiteurenbeheer waaronder het telefonisch (50% van de tijd) en schriftelijk aanmanen van klanten zowel binnen Nederland als daarbuiten en waar nodig het escaleren naar het incassobureau in overleg met Sales;
 • Afspreken en opvolgen van betalingsregelingen met klanten bij (tijdelijke) betalingsonmacht;
 • Afspreken van voorschotten en betalingswijzen met klanten;
 • Beheren van kredietlimieten, het handhaven daarvan en het tijdig vrijgeven van orders waar mogelijk;
 • Afstemmen met de salesverantwoordelijken en het Customer Support Team wanneer acties richting klanten worden ondernomen;
 • Rapporteren van debiteurensaldi, betalingsachterstanden en disputen en het controleren hiervan in het kader van de maandelijkse afsluiting;
 • Opstellen en onderbouwen van de debiteuren voorziening;
 • Onderhouden van contact met incassobureaus;
 • Het bewaken van de (innings)processen, het doen van verbetervoorstellen m.b.t. procesverbeteringen en vernieuwingen;
 • Het opbouwen en onderhouden van interne en externe relaties zoals klanten, buitendienst medewerkers en samenwerkingspartners;
 • In deze functie rapporteer je direct aan de Finance Director.

 

Wie ben jij?

Je bent als Credit Manager in bezit van een HBO diploma en bij voorkeur de accreditering Credit Management (RCP of CCM) en hebt tenminste 5 jaar werkervaring in Credit Management. Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal goed.

 

Wat wordt er geboden?
Een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid in een levendige organisatie. Je krijgt alle ruimte om je te ontwikkelen en door te groeien. Het bedrijf kenmerkt zich door een open, informele cultuur en korte communicatielijnen. Je werkt in een prettige en professionele omgeving waarbij de mogelijkheid tot het ontwikkelen en uitvoeren van eigen initiatieven een belangrijke plaats innemen.
De salarisindicatie ligt tussen €3.500,- en €4.000,- bruto per maand op fulltimebasis.

 

Waar kom je te werken?
Onze opdrachtgever is een sterk groeiende organisatie in de regio Nijkerk. Zij bieden vloeibare gassen en aanverwante services om hun klanten in de gekozen markten te voorzien in energieoplossingen. Ondanks dat het bedrijf onder een internationale beursgenoteerde holding valt, kenmerkt de cultuur zich als transparant, no-nonsense met de typische Hollandse nuchterheid.

 

Reageer snel!
Cooster office professionals verzorgt de werving- en selectieprocedure voor deze functie. Wij begeleiden jou als kandidaat het hele selectietraject tot en met jouw handtekening onder het arbeidscontract bij onze opdrachtgever staat.
Graag ontvangen we voor 25 oktober jouw cv met motivatie via e-mail: sollicitatie@coosterprof.nl.
Voor informatie kan je contact opnemen met Mirjam de Winter (06 – 53313164). Een antecedentenonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure.
Desgewenst blijft je reactie, tot en met het eerste oriënterende gesprek met ons, anoniem voor onze opdrachtgever.

 

Contact

Contact opnemen met Mirjam de Winter? Bel dan naar 033 - 463 14 71