Baan in de buurt van Barneveld? De top 4 leukste banen in regio Barneveld | Cooster

14-08-2019

 

Baan in de buurt van Barneveld?

Wat maakt de baan zo leuk? Welke banen zijn nou de leukste? Lees hier de ervaringen van ons en een aantal medewerkers!

De Top 4 leukste banen:

1: Financial Controller
2: Salaris Administrateur
3: Sales Assistent
4: PLC Programmeur

 

Wat maakt een baan een leuke baan?!

Een leuke baan is een subjectief begrip.

Het ene beroep maakt een mens nu eenmaal gelukkiger dan het andere.

Het zijn beroepen - of functies - die een mens gelukkig maken of tevreden stellen, los van de huidige economische situatie, het humeur van de dag, het salaris, de fijngemalen koffiebonen of de collega's die oprecht geïnteresseerd zijn in hoe je weekend was.

Wat maakt dat iemand 'blij' wordt van een baan, valt nog niet zo makkelijk te bepalen. 'Werktevredenheid', waarnaar nog wel eens onderzoek wordt gedaan, is een beetje een slap begrip.

Wat zegt het nou precies?

Een leuke baan, ideale baan, droombaan; welk etiket je er ook op plakt, het allerbelangrijkste is dat je een goed gevoel hebt in je baan!

Waar dat goede gevoel voor jou precies in zit, word je niet op een presenteerblaadje aangereikt. Dat is iets wat je moet onderzoeken en waar je geleidelijk invulling aan kunt geven.

 

baan in de buurt

 

1: Financial Controller

Ervaring in de functie van Financial Controller biedt je een solide basis voor een interessante vervolgstap, maar ook voor je carrière op de langere termijn.

Accounting en Reporting skills zijn namelijk sleutelcompetenties voor het bekleden van Senior Finance posities.

Dus,

Je hebt als Financial Controller een belangrijke schakelfunctie; je bent de business partner voor zowel accounting als voor de rest van de organisatie.

Dit maakt jou een belangrijke sparringspartner voor zaken die gaan over business control, maar ook zal men vragen om jouw input op het gebied van accounting of tax.

Je kijkt kritisch naar de inrichting van processen en welke systemen nodig zijn om efficiënt te kunnen werken.

 

2: Salaris Administrateur 

Een Salaris Administrateur heeft een zelfstandige baan met een grote verantwoordelijkheid.

Zo moet de Salarismedewerker zorgen dat iedere maand de salarissen op tijd worden betaald en dat er loonbelasting wordt afgedragen aan de overheid.

Super belangrijk natuurlijk...

Ook moet er wanneer nodig de juiste informatie kunnen worden gegeven omtrent veranderingen in salarissen en af te dragen belasting. Een Salarismedewerker heeft goed inzicht in salarisverwerking en een groot inlevingsvermogen ten aanzien van het bedrijf waar voor gewerkt wordt.

Het verkrijgen van werk als salarisadministrateur is doorgaans geen enkel probleem mits je de juiste opleidingen genoten hebt.

Gelukkig!

Wel is het zo dat werkgevers het liefst iemand zullen zien met een Hbo-opleiding. Bijna alle grotere bedrijven hebben een afdeling voor de salarisadministratie waarbinnen verschillende functies bestaan.

De doorgroeimogelijkheden als salarisadministrateur moeten gezien worden als het verder specialiseren binnen je vakgebied zodat er afhankelijk van je werkgever mogelijk een leidinggevende functie beschikbaar komt. Denk bijvoorbeeld aan de functie teamleider of aan de functie afdelingsmanager.

Leuke mogelijkheden om door te groeien dus!

 

3: Sales Assistent

Brian: “Als Accountmanager sta ik hoofdzakelijk in voor het contact met de grotere B2B-klanten. Het zijn dus vooral de grotere aankoopvolumes, verpakkingsmachines en -installaties die ik beheer.

Mijn job bestaat hoofdzakelijk uit het contact met de bestaande klanten en uit het zoeken naar nieuwe potentiële klanten.

De communicatie met onze klanten verloopt via verschillende kanalen: telefoon, e-mail of chat. Naast het gebruikelijke contact via telefoon ga ik op regelmatige basis ook op bezoek bij de grote klanten. Een leuke afwisseling!”

Alright. Klinkt interessant! Toch?

Op een sales afdeling draait het allemaal om het contact met de klant en om het behalen van doelstellingen. We gaan samen met onze klanten op zoek naar de beste oplossingen zodat ze voor zo weinig mogelijk geld kunnen rekenen op de beste kwaliteit.

Omdat elke klant zo uniek is, vormt dit iedere dag weer een uitdagende oefening.

Elk bedrijf heeft andere noden natuurlijk. Brian: “Dit maakt de job net zo interessant. Elke dag is anders en hierdoor ook heel boeiend.”

Precies de reden waarom Sales Assistent in deze lijst staat!

 

4: PLC Programmeur

De PLC Programmeur ontwikkelt PLC-besturingssystemen.

PLC staat voor Programmable Logic Controller (Programmeerbare Logische Eenheid) en is een elektronisch apparaat met een microprocessor. Het apparaat stuurt op basis van informatie op de diverse ingangen, de uitgangen aan. Veel machines en processen in de industrie worden aangestuurd door middel van PLC’s. De ontwikkeling van PLC’s is daarom erg belangrijk voor de automatisering.

Zorg jij er als PLC Lead Engineer voor dat de op maat gemaakte machines tot leven komen?

Met zowel gestandaardiseerde als op maat gemaakte software wordt de installatie geprogrammeerd, ingeregeld, getest en voorzien van tekst en uitleg in bedrijf genomen bij de klant

In het bijzonder ben je in deze functie verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van testkasten.

De werkzaamheden van de PLC Programmeur zijn zeer uiteenlopend. Je programmeert de PLC’s, zorgt ervoor dat de machines in werking worden gesteld en schrijft technische documentatie. Hiervoor heb je veel contact met de collega’s van de werkplaats of op locatie en uiteraard schakel je rechtstreeks met de klant. Hiervoor bezoek je ook regelmatig de diverse locaties van de klant.

 Denk jij: "Waar kan ik tekenen!?"

Tof!

Je kunt gewoon op de titels drukken! What a time to be alive.

 

Zit er niks tussen of ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer voor leuks is?

Geen probleem.

Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen wat het best bij jou past!
Je kunt ons ook mailen: info@coosterprof.nl of bellen: 033-465 0661

« Terug naar actueel overzicht