Assistent Accountant

Ben jij die student of schoolverlater die wil worden opgeleid tot adviseur?

Barneveld/Bilthoven
Beschikbaarheid 32-40 Reageren tot 08-10-2020

Functieprofiel

In deze rol ondersteun je jouw klanten met de financiële administratie en leer je deze ondernemer het beste advies te geven op financieel en fiscaal gebied.

• Aanspreekpunt en adviseur voor die klanten die passen bij jouw fase van ontwikkeling;
• Het voorbereiden / opstellen van fiscale aangiftes (OB, IB, VpB);
• Het voorbereiden / opstellen van jaarrekeningen;
• Het voorbereiden / opstellen van tussentijdse cijfers en of begrotingen;
• Verwerken en controleren van financiële administraties;
• Het ondersteunen bij bijzondere opdrachten van de Accountant AA.

 

Functie-eisen

Wij zoeken een collega met een gezonde en kritische werkhouding, waarbij je niet alles op voorhand voor waar aanneemt en rekening houdt met de geldende wet- en regelgeving.

• Je beschikt over een (bijna) afgeronde SPD, HBO / WO opleiding Accountancy of Bedrijfseconomie;
• Je hebt 0-3 jaar stage- en/of werkervaring in de MKB-adviespraktijk;
• Je durft initiatief te nemen en bent communicatief vaardig (in woord en geschrift);
• Je bent een persoonlijkheid met de ambitie een goede adviseur te worden.

 

Cooster coaching accountants is een ‘coach’, die haar klanten niet alleen adviseert over financiële zaken maar ook meedenkt over onderwerpen als strategie, management, personeelsbeleid en innovatie uit zakelijk, als wel uit persoonlijk oogpunt.
Met twee kantoren in Bilthoven en Barneveld en 30 medewerkers een bekende speler in regio Midden Nederland.

 

Aanbod

Een interessant leertraject waarbij je wordt opgeleid tot zelfstandig adviseur. Je krijgt bij Cooster coaching accountants een persoonlijke praktijkopleider en twee ervaren collega’s als coach die het beste bij jouw persoonlijkheid passen. Zij zullen jou stap voor stap in het werkproces begeleiden. Je krijgt al snel de ruimte en verantwoordelijkheid om zelf contact te onderhouden met de klanten.

Daarnaast biedt Cooster coaching accountants  goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden die jou verder kunnen brengen in jouw persoonlijke carrière.
Cooster coaching accountants biedt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, een salaris tussen €2.000,- en €3.000,- en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals studiemogelijkheden, een Fiat 500 Cooster coaching accountants bedrijfsauto en flexibiliteit in het aantal werkuren.

 

Wat zegt Directeur Frans Hazekamp?

“Cooster ca is al jarenlang een lerende organisatie waarbij we iedereen leren dat iedere afspraak met de klant een feestje moet zijn. Bij Cooster coaching accountants wordt je dan ook niet opgeleid tot assistent accountant maar tot adviseur. En dat doen we vooral door onze persoonlijke manier van werken.
Hierdoor staan we veel dichterbij de ondernemer. Dat gaat zelfs zo ver dat ik laatst zag dat een ondernemer het erg zwaar had. We zijn toen letterlijk samen een dag op de hei gaan lopen om alles door te spreken. Die dag heeft geresulteerd in een goed inzicht in zijn persoonlijke drijfveren en dat heb ik ook meegenomen in mijn advisering. Ik weet nu wat hij écht belangrijk vindt.


Op de vraag waar Frans het verschil ziet tussen werken bij een van de big four kantoren, waar hij zelf jarenlang heeft gewerkt, en cooster ca reageert hij als volgt: Bij Cooster coaching accountants sta je veel dichter bij de ondernemer, je hebt dezelfde doelen en dat is leuk. Bovendien werk je bij een kleiner kantoor veel sneller in de ‘echte’ economie en daar leer je waanzinnig veel van.


Daarnaast geloof ik sterk in werkplezier. En werkplezier betekent ook dat er ruimte is voor je persoonlijke drijfveren. Ook al liggen die buiten Cooster coaching accountants. Als een medewerker bij ons iedere woensdagmiddag naar de tennisclub wilt omdat dat zijn of haar passie is, dan juichen we dat alleen maar toe. Ook flexibele werktijden vinden wij niet meer dan logisch. Maar het belangrijkste is de persoonlijkheid van iemand. Als die past dan koesteren wij die.

 

Geïnteresseerd?

Denk jij na het lezen van deze vacature; waar kan ik tekenen? Reageer dan snel door te mailen naar sollicitatie@coosterfp.nl. Contactpersoon voor deze functie is Frans Vernooij. Uiteraard staat hij je graag te woord voor meer informatie. Hij is te bereiken via het telefoonnummer 033-4631471.

Cooster finance professionals verzorgt exclusief de gehele werving en selectie voor deze vacature. Na een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor stellen wij je voor bij onze opdrachtgever, waarna wij het eerste en tweede gesprek voor jou inplannen. Ben jij enthousiast en wil de opdrachtgever ook graag met jou verder? Dan treed je direct bij hen in dienst!
We laten je pas los bij dit mooie bedrijf als het contract getekend is en sluiten het traject af met een taart van de beste bakker uit de regio.

Contact

Contact opnemen met Frans Vernooij? Bel dan naar 033-4631471