Foeth

Barneveld
Beschikbaarheid 40 Reageren tot 17-06-2021

Controller/Hoofd Administratie

Wil jij bijdragen aan een groeiend MKB bedrijf met internationale ambities? Ben jij een brede financial en ben je in staat om alle financiële processen en rapportages op je te nemen? Ben jij op zoek naar een vaste baan en veelzijdige en uitdagende functie? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Als Controller/Hoofd Administratie ben je volledig verantwoordelijk voor de gehele finance en de rapportages, waarbij je verantwoording aflegt aan de CFO. Je zorgt voor de periodieke rapportages richting directie en RvC en bent ook in staat om tussentijds ad-hoc inzichten te verschaffen. Daarnaast geef je sturingsinformatie voor andere afdelingen door KPI’s inzichtelijk te maken. Dit kun je doen doordat jij altijd op de hoogte bent van alle facetten van de financiële administratie en zelf ook alle boekingswerkzaamheden doet.

 • Je bent verantwoordelijk voor de gehele uitvoering van alle financiële processen;
 • Je verzorgt alle periodieke rapportages en de werkzaamheden die hierbij horen, zoals accruals, afschrijving, kasstroomoverzichten, rolling forecast;
 • Je verzorgt de maandrapportage voor de Raad van Commissarissen in het Engels;
 • Natuurlijk speel je een centrale rol in de jaarlijkse begroting en de jaarafsluiting;
 • Je geeft wekelijks inzichten in KPI’s, zoals bijvoorbeeld aantal verkopen, offertes en openstaande posten;
 • Je stelt rapportages op voor externe partijen, zoals banken en belastingdienst;
 • Je doet mutaties voor de salarisadministratie en betaald de salarissen uit.

Het bedrijf

Foeth is sinds 1908 actief in de in- en verkoop van gebruikte procesapparatuur in Europa. Inmiddels heeft de organisatie zich ontwikkeld tot Europees marktleider en hebben ze ambitie om ook de rest van de wereld te veroveren. 

Foeth koopt gebruikte procesapparatuur, processystemen en procesinstallaties van A-merkfabrikanten van onze klanten in de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie in Europa en daarbuiten. Vervolgens reinigen ze de machines, testen deze mechanisch volledig en als dat nodig is reviseren ze de machines compleet in de werkplaats in Barneveld. Daarna kan een machine verkocht en geleverd worden aan een van hun klanten in de wereld.

Wie ben jij?

 • Jij bent een brede financial die graag met de voeten in de modder wil staan;
 • Je beschikt minimaal over een HBO-diploma in de richting Accountancy of Bedrijfseconomie;
 • Je beschikt over 3-5 jaar ervaring in een brede financiële functie;
 • Je bent in staat om het overzicht te bewaren en gemakkelijk inzicht te verschaffen;
 • Je weet gemakkelijk je weg te vinden in financiële systemen en waar mogelijk verbetering toe te passen;
 • Jij vindt het leuk om actief betrokken te zijn bij de groei en ontwikkeling van de organisatie;
 • Jouw werkwijze kenmerkt zich als nauwkeurig, integer en pro-actief;
 • Je bent communicatief vaardig en kunt je zeer goed uiten in Nederlands en Engels, een derde taal is daarbij zeer wenselijk.

Wat bieden zij jou?

Werken binnen Foeth in Barneveld betekent werken in een ondernemend en dynamisch MKB bedrijf. De groei die deze organisatie doormaakt betekent ook dat jouw rol verder gaat groeien en jij je als persoon verder door kunt ontwikkelen. In de toekomst behoort doorgroeien in leidinggeven of richting Business Control zeker tot de mogelijkheden. Daarnaast is Foeth ook gewoon een leuk MKB bedrijf met een fijn team van collega’s om mee samen te werken.

De arbeidsvoorwaarden binnen zijn marktconform en voorzien van alle gebruikelijke onderdelen. De salarisrange die past bij deze functie is tussen €3.250,-  en €4.500,- bruto op fulltime basis. Daarnaast ontvang je ook een dertiende maand!

Cooster Finance Professionals verzorgt de werving en selectie van deze vaste functie bij Foeth. Dit houdt in dat zij jou bemiddelen, waarbij jij direct in dienst treedt bij Foeth.

Contact

Contact opnemen met Frans Vernooij? Bel dan naar 033-4631471